Pedicuresalon Joke


 


 

Nagelcorrecties

Heeft u lelijke of beschadigde nagels?
Dan is er de mogelijkheid voor een mooie nagelcorrectie.
Het beschadigde deel wordt voor een deel verwijderd en over de gehele nagelplaat komt een mooie gladde kunstnagel die bijna niet van een echte is te onderscheiden. Deze nagel kan gewoon net als de andere nagels gelakt worden.

Nagelbeugeltechnieken

Nagelbeugeltechnieken worden toegepast bij ingroeiende en/of pseudo ingroeinagels.
Het is dé methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Een nagelbeugel is vaak de oplossing om de oorspronkelijke vorm van de nagel te herstellen.
Er zijn diverse technieken:

Draadbeugeltechniek

De meest voorkomende beugel is de metalen beugel, deze wordt op maat geknipt, gevormd en op de nagel geschoven.

De B.S. Spange techniek

Bij de B.S.Spange techniek gebruik ik een kunststof strip. Deze wordt dwars op de nagel geplakt en corrigeert op deze wijze de vorm door de trekkracht van de beugel.

Podofix Actieve Spang

Dit is een combinatie van de beide voorgaande beugels. Dit is ’n kunststof plakstrip waarin een metaal spiraaltje zit. Dit wordt gebruikt om de spanning op te voeren.


Schimmeldiagnostiek

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een of andere vorm van schimmelinfectie. En vaak is dit omdat we te schoon op onszelf zijn. We wassen te vaak en met te veel zeep de voeten, we drogen ze niet goed af en dragen vaak kunststof materialen die niet of nauwelijks ademen. Hierdoor creëren we een ideale omgeving voor de schimmels en hun sporen. Dit geldt voor zowel de huid- als de nagelschimmel. Bij schimmeldiagnostiek is het de gewoonte dat er een stukje aangedaan weefsel of nagel wordt weggenomen en opgestuurd naar het cytologisch lab. Daar bekijkt men of er schimmels en/of bacteriën aanwezig zijn. Ik krijg hiervan bericht en aan de hand van de uitslag gaan we een behandelplan opstellen. Het is belangrijk dat de cliënt zich aan de voorschriften houdt omdat anders de schimmel gemakkelijk terugkomt.

;